Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

214 recensies geschreven
pagina 4 van 22
voorraad onbekend
€ 8,99
Een sprookje!
Geschreven door Elise op 20 januari 2016

De onvergetelijke reis van August King
August King is een boer uit North Carolina. Hij heeft al vroeg zijn vrouw verloren en al eerder hun kindje. Zijn vrouw en een buurman vonden elkaar heel leuk. Dat maakte August eenzaam.
Hij heeft inkopen gedaan op de markt. Wanneer hij begint aan de lange tocht naar huis blijkt dat Annalees, een zwarte slavin is gevlucht. Als je haar vindt is de beloning een paard.
August komt haar tegen maar helpt haar niet en daar heeft hij spijt van. Later helpt hij haar wel en verstopt haar ter bescherming in zijn kar. Terwijl een zwarte slavin helpen in die tijd heel gevaarlijk was.
Ze bereiken na een lange reis zijn huis. Olaf, de eigenaar van Annalees blijft zoeken naar haar. Ook in het huis van August komt hij. Maar daar blijkt ze niet te zijn.
August is trots op de keuze die hij gemaakt heeft.
Ik vind het een knap boek, mooi beschreven! De natuur en de reis kon je haast voelen en meemaken. Wat mij treft is de beschrijving van de gedachten van August. Die namen mij helemaal mee in het verhaal.

Nachtmotet Kok, Arie
voorraad onbekend
€ 15,-
Gevoelige roman.
Geschreven door Elise op 7 januari 2016

Nachtmotet
De voorkant en een zin op de achterkant van het boek spreken mij erg aan. “Gevoelige roman over eenzaamheid en de kracht van muziek.”
Dit klopt helemaal!
Het boek gaat over een man van bijna 100 jaar die komt wonen in een tehuis voor ouderen. Hij speelt vaak 's nachts op zijn piano. De bewoners willen daar van af maar niemand spreekt hem daarover aan. Ze laten zijn buurvrouw, waar hij een goede klik mee heeft naar hem toe gaan voor een gesprek. Uiteindelijk gaat ze naar hem toe. Hij vertelt voor het eerst zijn verhaal. Dat vindt hij moeilijk. Zij luistert. D.m.v. muziek snappen zij elkaar goed.
Het einde overviel me. Had ik niet verwacht.
Het raakte me om te lezen hoe alleen de oude man was en hoe dichtbij zijn buurvrouw mocht komen!
Een prachtige roman!

voorraad onbekend
€ 14,95
'Boek voor ieder huis'
Geschreven door Louise Merbis op 24 november 2015

'Tranen in de hemel' van Koert Koster beschrijft lijden, rouw en loslaten vanuit zijn visie. Hij maakt dat wat hij gehoord, gezien en meegemaakt heeft helder met behulp van Bijbelteksten. Zo geeft hij uitleg over verdriet, rouwverwerking en loslaten.

Dit boek zou in ieder huis gelezen kunnen worden. Iedereen krijgt namelijk zijn stukje verdriet en rouw te dragen. Het verwerken en loslaten wordt inzichtelijk na het lezen van 'Tranen in de hemel'. Je mag op aarde verwerken wat je kunt. God vraagt niet meer van je. De bemoediging in dit boek spreekt hieruit dat wanneer je naar de hemel mag gaan, daar onze liefdevolle Vader op ons wacht en ons inzicht geeft. Daar mag je verdriet- en rouwverwerking zijn. Dan wist God de laatste tranen van de wangen.

Wat een prachtig en bemoedigend vooruitzicht! Maakt het het leven lichter en zonniger? 'Tranen in de hemel' is niet aan te bevelen voor degenen die denken alleen voorspoed in het leven te kennen.

Ik wil Koert Koster hartelijk bedanken voor deze prachtige verwoording van lijden, verdriet, verwerking, rouw en het loslaten daarvan door de Bijbel gezien.

Het grote voorleesboek van Sofie Brinke, Annemarie ten; Weerd, Willemijn
voorraad onbekend
€ 20,-
Prettig voorleesboek!!
Geschreven door Elise op 11 november 2015

Het boek is mooi geschreven en leest lekker voor! De verhaaltjes zijn gezellig en niet heel spannend, daardoor is het geschikt om voor het slapen gaan voor te lezen. Door de korte verhaaltjes heb je de neiging om door te lezen. De illustratie zijn eenvoudig maar mooi!!

Goede dagen Warmels, Helga
voorraad onbekend
€ 7,99
BIjzonder verhaal
Geschreven door Elise op 3 november 2015

Het is een tijdje geleden dat ik dit boek gelezen heb. Het boek bleef steeds in mijn gedachten vandaar dat ik er graag iets over kwijt wil.
Een echtpaar waarvan de vrouw dementerende is gaan een week op een groepsvakantie in Nederland. De groep bestaat uit echtparen waar van een partner dementerende is. Ze maken wat uitstapjes. Er ontstaan bijzondere contacten tijdens de vakantie.
Arthur, de hoofdpersoon, krijgt te maken met elke dag een beetje afscheid nemen van z'n eigen vrouw Dieneke.
Wat ik heel knap vind in dit boek is hoe de schrijver de reacties van de omgeving, de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van de dementeren, hoe de verzorging reageert maar ook de gedachten van de hoofdpersoon beschrijft. Zo echt!! (Echt zoals ik in mijn werk ook meegemaakt heb.)
Het verhaal kan waargebeurd zijn en er zitten ook plotselinge spannende momenten in!!

Schimmenspel Poland, Marguerite
voorraad onbekend
€ 24,50
Schitterend!
Geschreven door Elise op 3 november 2015

Dit boek is, ik weet gewoon niet hoe ik het goed kan uitdrukken, het is SCHITTEREND!!
Het verhaal wordt beschreven in hele mooie zinnen. Een genot om te lezen! Het boek blijft je niet alleen verrassen door de onderwerpen als schimmen, oorlog, liefde, dood. Maar vooral ook door de manier waarop de schrijfster hier mee om gaat.
Walter een anglicaanse priester betrekt een missiepost in de Oostkaap. Daar leert hij de missiepriester Charles Farborough, en zijn gezin, de Xhosa bevolking , de dorpsgenoten en de adembenemende natuur kennen. Hij voelt zich erg aangetrokken tot de dochter van de missiepriester.
Walter wordt uitgezonden naar een missiepost een heel eind verderop. Waar hij met zijn paard Boggis heen gaat. Die missiepost was helemaal 'dood' maar is weer tot leven gekomen.
Toch bleef Walter onrustig in zijn hart en besloot weer naar Engeland te gaan. Maar zo makkelijk gaat dat niet...

En Rachel huilde Innes, Brett Michael
voorraad onbekend
€ 21,99
Prachtig geschreven verhaal.
Geschreven door Elisabeth op 3 november 2015

Dit boek gaat over Rachel uit Mozambiek . In het jaar 2014. Ze is zwanger en kan geen baan vinden als verpleegster om zichzelf en het kindje te onderhouden. Ze gaat werken in Johannesburg, in de huishouding bij de familie Jordaan; man, vrouw en hond.
Haar dochtertje Maija wordt daar geboren en gaat uiteindelijk ook naar school. Elk half jaar moet Rachel haar werkvergunning verlengen wat elke keer weer een zeer vernederende situatie is. Ze krijgt die vergunning steeds en spaart geld voor haar ouders in Mozambiek zodat zij ook kunnen leven.
Michelle en Chris Jordaan zijn al jaren bezig om kinderen te krijgen en dat roept de nodige spanning op tussen het stel. Ze hebben beide een goede baan en ze storten zich daarop.
Michelle past een keer op Maija omdat Rachel haar werkvergunning weer gaat verlengen. Maar dit gaat niet goed. De haat en verdriet die daar uit voortkomt is heel verdrietig. Michelle en Rachel draaien wat om elkaar heen beiden met een groot verdriet.
De laatste actie van Rachel t.o.v. Michelle is heel liefdevol.
Dit is een boek wat je snel uitleest. Het is ontroerend, moedig maar ook heel heftig.

Binnen geroepen / druk 1 Nouwen, Henri
voorraad onbekend
€ 15,99
Bemoedigend
Geschreven door Kitty op 16 oktober 2015

Soms heb je ineens een wegwijzer in handen, zoals dit boek. De andere boeken van Henry Nouwen vind ik ook fijn om te lezen. Zijn bekendste boek is; Eindelijk thuis
Er zijn veel bemoedigende levenslessen te vinden in zijn boeken. Hij wijst ook steeds naar Jezus als de bron.

Geef Mij je angst Koster, Koert
voorraad onbekend
€ 17,95
Persoonlijk en prettig om te lezen
Geschreven door Bart van Horik op 7 oktober 2015

In dit boek beschrijft Koert Koster op een persoonlijke en prettige manier verschillende gebeurtenissen van mensen die ervaren hebben wat het is om angstig te zijn.

Eerst beschrijft Koster door middel van een aantal praktische voorbeelden uit zijn eigen leven verschillende vormen van angstervaring. Hierna volgt een overzicht van de vele verschillende vormen van angst en worden verschillende uitdrukkingen van het begrip angst zoals ze in de Bijbel voorkomen beschreven.

Vervolgens worden voorbeelden genoemd uit de Bijbel. Eerst bespreekt hij geloofshelden uit het oude testament zoals David, Abram, Job en Mozes en daarna gelovigen uit het nieuwe testament die dicht rond de Heere Jezus stonden. Doordat zowel de schrijver zelf als grote namen vanuit de Bijbel te maken hebben gehad met angst, mogen we inzien dat angst eigenlijk een onderdeel vormt van ons menselijk bestaan. Ook in onze tijd van vandaag komt angst nog veel voor.

Het boek sluit af met de Heere Jezus. Hij heeft zelf ook angst gekend. We mogen met onze angst naar Hem toe gaan. Hij geeft er hoop voor terug.

Al met al is het de moeite waard en een aanrader voor iedereen die wil weten hoe angst ontstaat en hoe je ermee moet omgaan.

Vaatstra complot Dankbaar, Wim
voorraad onbekend
€ 19,90
ongeloofelijke waarheid
Geschreven door Hendrik op 26 augustus 2015

De schellen vallen van je ogen als je dit boek hebt gelezen, nooit kunnen bevroeden dat na de beerput van de Deventermoordzaak ( lees het boek van Ton Derksen "Leugens over Louwes") er een nog veel grotere beerput is als de zaak van Marianne Vaatstra. Waarom nu geen aangifte van smaad en ook een oorverdovende stilte in de media en bij onze volksvertegenwoordigers. Bange vraag is wie regeert er nu eigenlijk in Nederland