Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het Boek (HB)

Het Boek is in 1987 op de markt verschenen en in 2008 is de tekst gereviseerd. Het Boek is een gedachte-voor-gedachte vertaling (ook wel parafrase genoemd). Hedendaags taalgebruik en toegankelijkheid van de bijbeltekst zijn de belangrijkste kenmerken. Het Boek wordt met name gelezen in evangelische en reformatorische kringen. Daarnaast is de vertaling uitermate geschikt voor missionaire doeleinden.

Rode Letter
De nieuwe edities van Het Boek uit 2018 zijn uitgevoerd met rode letters. De eerste roodletterbijbels komen uit de Verenigde Staten, ze zijn al meer dan honderd jaar oud.

Bijbels met rode letters geven een extra accent aan de tekst. De kleur rood is gebruikt voor directe citaten van God. Je ziet zo als lezer onmiddellijk waar God aan het woord is. Dat maakt de andere tekst niet minder belangrijk. God laat zijn bedoelingen ook horen via mensen en via omstandigheden. Maar de rode letter geeft wel een directe duiding van een tekst. De lezer komt onmiddellijk de hoofdlijnen van een tekst op het spoor.

Alle uitvoeringen van Bijbel in de versie van Het Boek kunt u kopen bij Boekhandel Smit of in onze christelijke webwinkel.

voorraad onbekend
€ 35,-
voorraad onbekend
€ 35,-
voorraad onbekend
€ 82,50
voorraad onbekend
€ 9,95
voorraad onbekend
€ 0,95
voorraad onbekend
€ 82,50