Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

211 recensies geschreven
pagina 1 van 22
Dove ali en haar bijbel Leeuwen, H. van
voorraad onbekend
€ 9,95
Prachtig boek
Geschreven door Anoniem op 14 mei 2021

Mooi boek met prachtige illustraties, Voor (kleine) kinderen kun je het goed voorlezen. Maar als ze zelf kunnen lezen is het een duidelijke lettertype. Het boek is te vergelijken met het boek: ''De bijbel van Dina'' Ik raad dit boek echt aan!

Ga je mee met Nijntje Bruna, Dick
voorraad onbekend
€ 14,95
Ga je mee, Nijntje?
Geschreven door Marjan op 28 april 2021

Dit boek is een topper! Ik heb hem al heel wat keren cadeau gegeven bij de geboorte van een kindje. Doordat het boek van karton is, kan het er al vrij snel in kijken zonder dat het meteen kapot is. Wel kunnen de flapjes op den duur afscheuren. Het is ook geschikter om samen met je kind te kijken. De woordenschat van het kind wordt op een leuke manier uitgebreid.

Duizendmaal dank Voskamp, Ann
voorraad onbekend
€ 17,50
Duizendmaal dank
Geschreven door Monica Baan op 16 februari 2021

Dit boek heeft me al op zoveel verschillende manieren geïnspireerd dat ik het graag aan iedereen zou aanbevelen !

voorraad onbekend
€ 275,-
Bijbelverklaring
Geschreven door Henk op 12 januari 2021

Cadeau gekregen met de Kerst. Begin gemaakt met dagelijkse lezing. Alleen de inleiding is al de moeite waard. De toelichting op de bijbeltekst is in een vloeiende, boeiende en prettige stijl. Ondanks twee eeuwen tijdsverschil. (Als ik elke dag 2 bladzijden lees duurt de lezing 6 jaar.)

Door het water heen Vreeswijk, Bernard van; Vreeswijk, Eline
voorraad onbekend
€ 7,99
Beknopt en helder
Geschreven door Martin Z. op 25 november 2020

Niet eerder heb ik een boekje in handen gehad dat zo beknopt én zo helder de tekst van het doopformulier uitlegt. Door het water heen is geschreven in eenvoudige taal, maar gebruikt bewust de tekst van het hertaalde klassieke doopformulier. Door de opzet van de zeven korte hoofdstukken, met start- en gespreksvragen, wordt stap voor stap de rijkdom van het formulier ontvouwd. Persoonlijk reik ik dit boekje uit aan doopouders, die voor de tweede of volgende keer bij de doopvont hopen te staan. De doopcatechese hebben zij al een keer doorlopen, het formulier is in een gesprek al eens toegelicht. Maar Door het water heen geeft dan weer een nieuwe verdieping. De waarde van dit boekje zit ook in het feit dat de doopouders zelf met het boekje aan de slag gaan. Zij bepalen zelf het 'tempo' waarin ze het boekje doorlopen. Als ze dat hebben gedaan, ga ik als predikant ter voorbereiding op de doopdienst met hen in gesprek over wat hen heeft aangesproken in het boekje, wat ze hebben ontdekt en nieuw voor hen was, en welke vragen zij nog hebben over de doop en het doopformulier.

Door het water heen Vreeswijk, Bernard van; Vreeswijk, Eline
voorraad onbekend
€ 7,99
Fris en fijnzinnig
Geschreven door Huib M. op 25 november 2020

Hoe voorkom je dat de aandacht voor de doop niet stopt na de doopdienst? Dan is in elk geval een goede voorbereiding op die dienst van groot belang. Het boekje Door het water heen van Bernard en Eline van Vreeswijk is daarvoor wat mij betreft een prima hulpmiddel. Voor persoonlijk gebruik, maar ook -als 't even kan- voor een groepsgesprek met doopouders. Op een frisse en fijnzinnige manier weten de auteurs zeven essentiële facetten vanuit het hertaalde klassieke doopformulier kernachtig uit te leggen en te vertolken. De titel “Door het water heen” vormt daarbij de rode draad. Naar de overkant! -dat zou ik met mooie handletters op de achterflap willen schrijven, want zo loopt de rode draad door het boekje heen. Naar de overkant in Gods Koninkrijk. Door deze invalshoek te kiezen krijgt het boekje iets eigens. En nodigt het uit om het lied van Sela (als 'voorzang' opgenomen op p. 6v) over het water van de doop te gaan zingen. Je merkt hoe Bernard en Eline het verlangen hebben om de betekenis van de doop te laten landen in de leefwereld van ouders van nu. Door hun vragen en beleving heel eerlijk op te pakken in de leesteksten, door wat extra achtergrond in aparte kadertjes aan te bieden, en zeker ook door de sterke startvragen en de 'doordenkvragen' waarmee elk hoofdstukje begint en eindigt. Zo worden doopouders gemotiveerd en toegerust om de betekenis van de doop te laten doorwerken in de omgang met en de opvoeding van hun kind(eren). En daar is alle reden toe, want zo uniek als het moment van de doop is, zo duurzaam is de waarde ervan.

Kijk nou eens! Loenen, Frits van
voorraad onbekend
€ 5,90
Puzzelen en zoeken
Geschreven door Van Putten op 27 juni 2020

Grappige platen! Herkenbaar van vroeger, van BimBam...

voorraad onbekend
€ 9,99
Indrukwekkende documentaire
Geschreven door Rob Schreurs op 15 juni 2020

Bevestigde wat ik via reformatorische boeken al geconcludeerd had.Namelijk de datum van de Exodus in de 15de eeuw voor Christus.Goed gefundeerd met feiten en bewijzen.Ook andere fascinerende ontdekkingen komen aan bod, die de Waarheid van GODS Woord alleen maar bevestigen....DVD Zeer aan te raden!

Als gebed de hemel raakt Tagg, Melissa
voorraad onbekend
€ 20,99
Fijn boek
Geschreven door Pimleestgraag op 28 april 2020

Wat een fijn boek is dit. Een verhaal over gewone mensen die gewone mensen ontmoeten tijdens hun leven. Waar ze een stukje mee optrekken en ontdekken dat ieder zo zijn/haar verleden heeft waardoor keuzes maken soms moeilijk is. Maar ook ontdekken ze allemaal dat God met hen mee gaat hun hele leven lang. Soms wat op de achtergrond, zonder dat ze het beseffen. Tot hun ogen open gaan en ze met dat vertrouwen het verleden een plekje kunnen geven en de (nieuwe) toekomst tegemoet kunnen gaan. Een boek afgewisseld met humor en spanning wat je in 1 vaart uitleest.

De rechtvaardigen Brokken, Jan
voorraad onbekend
€ 17,50
Indrukwekkend
Geschreven door L. Blom op 9 april 2020

Zeer informatief boek over een goede Nederlander die zonder vragen het juiste deed voor Joden uit Oost-Europa. Als je ooit in Kaunas, Litouwen komt, er is een gedenkteken midden in een grote boulevard. Stad is een bezoek waard.