Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Filippus en de kamerling

zes preken

Verschuure, A.

Prijs: € 14,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789463700023
Auteur(s) : Verschuure, A.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Reformatorische theologie
Uitgever : Koster, Uitgeverij Gebr.
Verschenen : November 2018
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 140
Beschrijving

Wonderlijk zijn de wegen des Heeren. Dat blijkt duidelijk uit de geschiedenis die in Handelingen 8:26-40 wordt beschreven. De evangelist Filippus moet zijn bloeiende gemeente in Samaría verlaten om te gaan naar een weg 'welke woest is' om daar onderwijs te geven aan één man. Dat die man echt om onderwijs verlegen is, blijkt uit het antwoord dat hij geeft op de vraag van Filippus: 'Verstaat gij ook hetgeen gij leest?'

Hoe dat onderwijs gegeven wordt en wat de vrucht daarvan is, valt te lezen in de zes preken in dit boek. Dat niet alleen. Er worden vanuit deze geschiedenis duidelijke lijnen getrokken en lessen gegeven met betrekking tot het geestelijke leven. Zo komen zaken aan de orde als een verborgen Zaligmaker, geloofsoefening, geloofsversterking, geloofsblijdschap en geloofsgehoorzaamheid. Het uiteindelijke doel? Een leven tot Gods eer en de weg reizen met blijdschap, ondanks alles wat er aan geestelijke strijd kan zijn.

Ds. Verschuure legt al deze zaken op een heldere en aansprekende wijze aan het hart.

Ds. A. Verschuure is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Capelle aan den IJssel (Middelwatering). Eerder diende hij de gemeenten van Krabbendijke en Scherpenzeel.

Velden met een * zijn verplicht