Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Daar ben je

een kunstbeleving in stilte en strofen

Haster, Rob

Prijs: € 16,31
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789463183772
Auteur(s) : Haster, Rob
Taal : Nederlands
Onderwerp : Kunst
Categorie : Gedichten/Geschenkboeken
Uitgever : Jongboek
Verschenen : Juni 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 72
Afmetingen : 235 x 155 x 7 mm
Gewicht : 137 gram
Beschrijving

Daar ben je
Kunst is de ademhaling van de ziel. Is dissociëren ván en tegelijkertijd associëren mét de werkelijkheid. Die adem is vastgelegd op het doek, in het werk. Graag ademt Rob Haster mee in zijn eigen ritme.

Deze bundel is een bescheiden poging om een werkelijkheid tevoorschijn te dichten uit levende en soms adembenemende kunst. Kunst en poëzie dagen ons uit. Om verder te kijken dan het doek, verder te lezen dan de woorden. Daar ben je. Gevonden.

Na de komma blijft u
Alles is interpretatie en alles eindigt met een komma, want een gedicht is eigenlijk nooit af. In de lezer wordt het gedicht overdacht, herkauwd – misschien uitgespuugd, misschien bewaard. Na de komma komt de lezer dus.

Rob Haster
Al decennia woon hij in Gouda -soms tegen wil en dank- regelmatig genietend van alle geschiedenis en mogelijkheden. Maar getogen in Zeeuws-Vlaanderen, waar zijn hart ligt. Hij luistert naar de meeuwen.

Zijn gedichten publiceert hij al vele jaren op zijn weblog. Met inspiratie in kunst van diverse aard, muziek, de stad, allerhande ervaringen en uiteraard water en Zeeland.

Hij houdt ervan om allerhande kunstuitingen, gevoelens, stadsbeelden en muziek te ontmoeten, te beleven. En dan en met woorden te schetsen wat dat in hem beweegt. De verhalen achter de “dingen” om hem heen boeien en prikkelen hem enorm. Struikelend (wellicht stotterend) probeert hij de zin(nen) te vangen. En is het hem een verademing als hij de gevangen woorden in een gedicht kan openen en aan een lezer kan verbinden.

Velden met een * zijn verplicht