Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De Moderne devotie

Dlabacova, Anna

Prijs: € 24,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789462582958
Auteur(s) : Dlabacova, Anna
Taal : Nederlands
Onderwerp : Regionale en stadsgeschiedenis
Categorie : Kerkgeschiedenis
Uitgever : Uitgeverij WBOOKS
Verschenen : Oktober 2018
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 272
Afmetingen : 248 x 226 x 25 mm
Gewicht : 1303 gram
Beschrijving

Een prachtig uitgave over de Moderne Devotie

Een charismatisch leider die zich na een ernstige ziekte bekeert en furore maakt als rondreizend prediker, totdat hij zijn hand overspeelt. Een kloosteroverste die afgezet en verbannen wordt vanwege haar mystieke aanleg. Een zuster die zich uit nederigheid dagenlang op zolder verstopt om geen leidinggevende taken te hoeven vervullen.

De Moderne Devotie is een van de meest invloedrijke initiatieven uit de Nederlandse geschiedenis. Dit is het eerste overzichtswerk waarin deze laatmiddeleeuwse beweging in al haar schakeringen in een bredere historische context wordt geplaatst. Met aandacht voor haar Europese uitstraling, inspiratiebronnen, parallelle stromingen, de beeldvorming door de eeuwen heen en de Moderne Devotie nu. In honderd korte verhalen maakt de lezer kennis met de mensen achter dit succesverhaal, hun literatuur, kunst en cultuur vanaf het gebied rondom de IJssel tot ver daarbuiten.

De rijkgeschakeerde wereld van de Moderne Devotie ontvouwt zich vanaf het einde van de veertiende eeuw en inspireert nog steeds. Van maatschappelijke engagement in Deventer tot verstild religieus leven in Duitsland: de Moderne Devotie leeft!

Velden met een * zijn verplicht