Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Over de tien woorden

de decalogo

Alexandrië, Philo van

Prijs: € 24,90
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789460360244
Auteur(s) : Alexandrië, Philo van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Theologie
Uitgever : Uitgeverij Damon VOF
Verschenen : Mei 2011
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 152
Afmetingen : 240 x 157 x 20 mm
Gewicht : 410 gram
Beschrijving

Ingeleid, vertaald en toegelicht door Dr. F. Ledegang

De joodse filosoof en theoloog Philo van Alexandrië (20/15 v. Chr. - 50 n. Chr.) leefde in twee werelden. Hij was geworteld in het jodendom, maar maakte tegelijkertijd deel uit van de hellenistische cultuur, die in Alexandrië haar hoogtepunt had bereikt. Tussen beide trachtte hij een brug te slaan. Hij probeerde het joodse geloof te vertolken op een eigentijdse manier, zodat het in die cultuur begrepen en hopelijk aanvaard zou worden.
Hij was de eerste die een uitgebreide systematische studie over de joodse Wet schreef. De Tien Woorden of Tien Geboden uit Exodus 20 vormen hiervan de kern. Alle andere geboden en voorschriften zijn volgens hem hiertoe te herleiden. Zijn tractaat De decalogo, dat aan de Tien Woorden gewijd is, verschijnt hier voor het eerst in een Nederlandse vertaling.
De Tien Geboden hebben ook buiten het jodendom en christendom een grote invloed gehad. Philo's verklaring biedt interessante stof voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het jodendom en vroege christendom, in filosofie en ethiek.

Velden met een * zijn verplicht