Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ik ben de Alfa en de Omega - deel 5

'ik ben de alpha en de omega'

Gouds Leerhuis

Prijs: € 12,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789081692656
Auteur(s) : Gouds Leerhuis
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Categorie : per Bijbelboek
Verschenen : April 2015
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Beschrijving

Vragen naar het Woord deel 5 - Brieven van Paulus & Openbaring 'Ik ben de Alfa en Omega'

De brief aan christenen in Rome door drs. P.L. de Jong

In zijn brief aan christenen in Rome legt Paulus uitvoerig het geloof in Jezus Christus uit. De brief is een sleutel om Jezus - van wie de vier evangeliën getuigen - te begrijpen. Zowel voor hen die van jongs af opgroeiden met de woorden van God als voor hen die pas recentelijk dichtbij kwamen. In deze brief pakt Paulus helemaal uit, diep en breed. Deze brief moet elke christen gelezen hebben.

De brieven aan de Korinthiërs door dr. W.M. Dekker

Deze brieven aan een toenmalige wereldstaf lijken op het eerste gezicht tamelijk verschillend. De eerste behandelt allerlei geloofsvragen die toen en daar aan de orde waren. In de tweede brief lijkt Paulus vooral zijn apostelschap te verdedigen. Bij nader inzien tonen beide boeken echter dezelfde grondgedachte: het kruis (zowel van Christus als van de gemeente) als alternatief voor het ideaal van zelfverwerkelijking.

De brieven aan de Kolossenzen en Filemon door dr. J. van Eck

Vanuit zijn gevangenschap schrijft Paulus aan de christenen in Kolosse om ze weerbaar te maken in het geloof. De uit Kolosse weggelopen slaaf Onesimus ontmoet Paulus en wordt christen. Nu moet hij nog terug naar zijn baas. Om dat in goede banen te leiden geeft Paulus hem een briefje mee. Zal hij vrijkomen?

De brief aan de Galaten door dr. S. Janse

Staat het geloof in Galaten tegenover de doodlopende weg van heil door goede werken (Reformatie), of tegenover de verplichting voor niet-Joden om door besnijdenis, spijswetten enz. als Jood te gaan leven (recent bijbelonderzoek)? Dat komt respectievelijk neer op een heilsordelijke of een heilshistorische lezing van de brief. Of is de tegenstelling minder absoluut?

De brieven aan Timoteüs en Titus door prof. dr. H. van de Belt

De drie pastorale brieven van Paulus aan zijn jongere collega's beslaan nog geen drie procent van het Nieuwe Testament. Toch bevatten zij de hele geloofsleer in een notendop. Het accent ligt op de overdracht van het evangelie en op de opbouw van de gemeente door middel van de ambten.

Openbaring door dr. G. van Meijeren

Op het eiland Patmos krijgt Johannes adembenemende visioenen te zien, van hoop en vrees. Overal rommelt de donder. Maar boven onze bezeten wereld wordt in genade getroond en is er het heilig aanschijn van het Lam, staande als geslacht. 'Er wordt geregeerd!' Het zijn woorden die het boek Openbaring typeren.

Velden met een * zijn verplicht