Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Oog in oog met hizkia

Vink, Gerrit

Prijs: € 14,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789064512162
Auteur(s) : Vink, Gerrit
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Reeks : Dochters van de belofte (3)
Categorie : Geloof & praktijk
Uitgever : Uitgeverij CBC 't Gulden Boek B.V.
Verschenen : September 2015
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 163
Beschrijving

In dit Bijbelstudieboek staat de persoon van Hizkia centraal, die na Salomo de belangrijkste koning van Juda is. Het leven van Hizkia laat zich kenmerken door grote hoogte- en dieptepunten.

Onder zijn leiding vindt een geestelijke herleving plaats. Hizkia wordt op een gegeven moment levensbedreigend ziek, maar geneest spectaculair. Jeruzalem wordt belegerd door de Assyriërs, maar God bevrijdt de stad op wonderbare wijze.
De verslagen over Hizkia blijken verrassend actueel te zijn en relevant voor ons eigen leven.

In dit boek komen thema's langs als:
• het geheim van voorspoed,
• leiderschap,
• afgoderij,
• leven na de dood,
• geestelijke strijd
• en de toekomst van Israël.

'Oog in oog met Hizkia' is niet alleen een aanrader voor diegenen die in het Oude Testament geïnteresseerd zijn, maar zeker ook voor diegenen die op zoek zijn naar de betekenis van de geschiedenissen uit het Oude Testament voor het leven van vandaag.
Door de studievragen bij elk hoofdstuk is het boek ook bijzonder geschikt voor gebruik in Bijbelkringen.

Henk Binnendijk schrijft over dti boek:
"Waar begint een opwekking? vraagt de schrijver zich af. Zijn antwoord is: waar iemand zich onvoorwaardelijk aan God toewijdt. Zo'n man is Hizkia. Zijn eerste daaad als koning is het openen van de deuren van de tempel, die in groot verval was geraakt en gesloten was. Dat resulteert in een geestelijke opwekking.
Een gemakkelijk te lezen boek, veel Bijbelmateriaal en achtergrondgegevens. En telkens toegepast op de groei van ons eigen geestelijk leven. Van harte aanbevolen!"

Johan Lukasse (oud-directeur BEZ):
"Oog in oog met Hizkia is een boeiend boek, waarin de auteur als het ware de man Gods, Hizkia, uit de nevelen van de geschiedenis van het Oude Testament tevoorschijn doet komen als een inspirererend voorbeeld voor ons vandaag. Er zijn sterke parallellen tussen die tijd en de onze. Hoe stond deze geestelijke leider daarin en wat kunnen wij daarvan leren vandaag. Deze lessen geven een bijzondere waarde aan dit boek. Warm aanbevolen!"

Velden met een * zijn verplicht