Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het Nieuwe Testament met Strong-coderingen en Grieks-Nederlands Lexicon HB

importantia Studiebijbel

-

Prijs: € 59,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789057191435
Auteur(s) : -
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbels
Uitgever : Importantia Publishing
Verschenen : Augustus 2007
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 695
Afmetingen : 203 x 134 x 12 mm
Gewicht : 156 gram
Beschrijving

Dit Nieuwe Testament van de Statenvertaling met Grieks - Nederlands Lexicon bevat Strongcoderingen en VTM-coderingen, uitgevoerd met een harde kaft. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel. Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat kennis van het Grieks is vereist. De Strong-coderingen leiden tot de mogelijke vertalingen van de woorden, de VTM-coderingen (voice-tence-mood) tot de vervoeging van de werkwoorden. Achterin het boek zijn beide terug te vinden in het lexicon.

James Strong (1822-1894) was professor in de exegetische theologie aan het Drew Theological Seminary. Met de hulp van meer dan honderd collega's publiceerde hij in 1890 de 'Strong's Exhausitive Concordance of the Bible', die hij baseerde op de 'King James Version'. De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

Velden met een * zijn verplicht