Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Opbouwende toespraken

Kierkegaard, Soren

Prijs: € 49,90
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789055739769
Auteur(s) : Kierkegaard, Soren
Taal : Nederlands
Onderwerp : Filosofie
Categorie : Theologie
Uitgever : Uitgeverij Damon VOF
Verschenen : December 2011
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 616
Afmetingen : 238 x 159 x 45 mm
Gewicht : 1113 gram
Beschrijving

Naast bekende werken onder diverse pseudoniemen schreef Søren Kierkegaard een reeks Opbouwende toespraken. In deze teksten mediteert hij over uiteenlopende religieuze thema's zoals verwondering, hoop, liefde, geduld, berouw en dood. Daarbij staat steeds de verhouding van de afzonderlijke mens tot God centraal.
Kierkegaards opbouwende werk werd lang veronachtzaamd en veelal beschouwd als een interessant maar facultatief supplement bij de pseudonieme geschriften. Ten onrechte, want wie ze leest wordt er niet alleen in de beste zin van het woord persoonlijk door opgebouwd, maar vindt er ook filosofische inzichten die de thematiek in de pseudonieme werken verdiepen en aanvullen. De opbouwende toespraken hebben bovendien een eigen literair-religieuze zeggingskracht die ze tot een hoogtepunt maken in de devotionele literatuur.
Tot nu toe zijn de opbouwende toespraken in het Nederlandse taalgebied veelal onbekend gebleven. De franciscaan Hans van Munster (1925-2008) heeft waardevolle vertalingen nagelaten van alle opbouwende toespraken, die voor deze uitgave geheel herzien zijn. Deze band bevat de toespraken uit de eerste jaren van Kierkegaards schrijverschap, de periode 1843 tot en met 1845.

Opbouwende toespraken is het achtste deel in de reeks Kierkegaard Werken. Het boek kwam tot stand in samenwerking met de 'Redactieraad Kierkegaard Werken' en de Søren Kierkegaard Skrifter (uitgegeven door het 'Søren Kierkegaard Centre' te Kopenhagen).

Vertaling: Hans van Munster †
Geheel herzien door Annelies van Hees, Udo Doedens & Pieter Vos
Eindredactie en nawoord: Udo Doedens & Pieter Vos

Velden met een * zijn verplicht