Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Jozef vernederd en verhoogd

35 preken over Jozef

Dieren, C.A. van

Prijs: € 39,90
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789055519651
Auteur(s) : Dieren, C.A. van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Reformatorische theologie
Uitgever : Koster, Uitgeverij Gebr.
Verschenen : November 2018
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 543
Beschrijving

35 preken over Jozef

Wie kan Gods wijs beleid doorgronden? Jozef heeft die hemelse leiding niet altijd kunnen bezien. Zijn leven is een aaneenschakeling van wonderlijke gebeurtenissen. Wonderlijk is hij in zijn leven. Wonderlijk is hij in zijn verlossing. Dwars door alle zonde en ongerechtigheid, dwars door de diepe vernedering heen, zorgt de Heere voor Jozef. Hij zal als onderkoning een heel volk in het leven houden.

Jozef is in zijn vernedering en verhoging een type van Christus. De verdienste van Zijn werk is tot eeuwig behoud van Zijn volk.

Er zijn veel geestelijke lessen te leren uit het leven van Jozef. Vanuit zijn vernedering en verhoging zijn voor jong en oud ook praktische lessen te leren. In tere Godsvreze kon Jozef het kwaad van zijn broers niet verdragen en had hij er een zuur gezicht voor over. Genade in beoefening bewaarde hem voor de verleiding van Pótifars vrouw. Ook in de gevangenis was de Heere met hem. En als de broers voor hem buigen, is hij vol ontferming.

prijs: tot 31.12.2018 € 34,90 daarna € 39,90

Ds. C.A. van Dieren is predikant van de Gereformeerde Gemeente van Rijssen-Noord. Eerder diende hij de gemeente van Stolwijk.

Velden met een * zijn verplicht