Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gereformeerden Boek

De jongen in de gestreepte pyjama / druk Heruitgave filmeditieezen door Barry Atsma6)wetenlinensferWnen MOW TransferWierappel en de ierappelbou yn Fryslan = over de eerpel en de eerpelbou in FryslandnsferE

Bouwman, W.

Prijs: € 7,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789040085239
Auteur(s) : Bouwman, W.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Categorie : Kerkgeschiedenis
Uitgever : Uitgeverij WBOOKS
Verschenen : Januari 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 384
Afmetingen : 171 x 125 x 30 mm
Gewicht : 609 gram
Beschrijving

Wie denkt aan het gereformeerde geloof, haalt zich wellicht de discussie over de sprekende slang in het paradijs voor de geest, of Abraham Kuyper die zich door een gat in de deur van de Nieuwe Kerk werkt. Mogelijk denkt iemand aan Hendrik Colijn, die het volk vertelt dat het rustig kan gaan slapen. Het zijn de bekende collectieve herinneringen, maar de geschiedenis van de gereformeerden belichaamt zoveel meer dan dat.
In Het Gereformeerden Boek zijn Kuyper, Colijn en de sprekende slang daarom een minderheid. Bijna vierhonderd foto's voorzien van frisse en informatieve teksten, laten ook de onbekendere personen zien, mét hun verhalen en die welhaast vergeten maar niet minder belangrijke momenten uit het gereformeerde verleden sinds 1834. Denk bijvoorbeeld aan de Doleantie, de ongelovige zoon van Abraham Kuyper of de dominee uit Bunschoten-Spakenburg zich bekeerde tot het rooms-katholieke geloof.

Het Gereformeerden Boek is een feest van herkenning voor gereformeerden én ex-gereformeerden. Bovendien is het een echte eye-opener voor wie nooit verder keek dan het cliché-beeld, dat over 'de gereformeerden' bestaat.

Velden met een * zijn verplicht