Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ene nodige en begeerlijke goed

Avinck, Johanna

Prijs: € 8,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033129223
Auteur(s) : Avinck, Johanna
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Aanbiedingsboeken
Verschenen : Oktober 2018
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 144
Beschrijving

Eén ding wil Johanna Avinck in dit boek vóór alles benadrukken: de dienenswaardigheid en beminnelijkheid van God en Zijn zalige dienst. Allereerst omdat God onze Schepper is. Niet satan, maar de Heere is de grote Eigenaar, aan Wie we alles verschuldigd zijn. Hij is het zo waard dat we Hem dienen. Maar ook wil de Heere elke plicht die Hij eist, Zelf werken. Hij is het Die ons Zijn vriendschap biedt. In tien brieven richt de auteur zich op indringende wijze tot een vriendin. Al schrijvend zoekt zij voor haar een leidsvrouw tot Christus te zijn, en niet alleen voor haar. Het boek bevat een ernstige aansporing en opwekking aan ieder die nog vreemdeling is van het leven der genade. Al Gods kinderen kunnen getuigen van het zalige van de dienst van God.

Het ene nodige en begeerlijke goed verscheen vlak voor het overlijden van Johanna Avinck. Het werd hertaald door drs. P.A. Zevenbergen en van een inleiding voorzien door drs. M.W. van Rooijen-van Kempen.

Johanna Luden-Avinck was een zus van de bekende Utrechtse oefenaar Theodorus Avinck. Zij heeft enkele geschriften nagelaten die met zegen gelezen werden. In 1784 overleed ze op 41-jarige leeftijd.

Velden met een * zijn verplicht