Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Als de schaduw valt

rondom het levenseinde

Hoek, P.C.

Prijs: € 5,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033127519
Artiest(en) : Hoek, P.C.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Rouw/Verdriet
Uitgever : Hertog Uitgeverij En Boekhandel B.V., Den
Verschenen : April 2016
Druk : 1
Uitvoering : Boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 128
Afmetingen : 203 x 134 x 12 mm
Gewicht : 156 gram
Beschrijving

Rondom het levenseinde.

We krijgen er allemaal mee te maken: iemand in onze naaste omgeving wordt ernstig ziek. Over zijn of haar leven valt de schaduw van de dood. Het kan iemand uit ons gezin zijn, een familielid, een collega of een vriend. Wie de ernstig zieke naaste bijstaat, krijgt te maken met de nodige vragen, verlegenheid en vrees. Hoe kunnen we hem of haar nabij komen? Hoe kan er een echte ontmoeting, kan er een echt contact ontstaan? Welke woorden zijn gepast en welke niet? Deze en andere vragen dringen zich aan ons op. Bovendien stelt het aangrijpende leed van de ander ook indringende vragen aan ons eigen hart.
In dit boek gaat de auteur samen met de lezer op zoek naar antwoorden op deze vragen. Daarbij wordt de gang van de ernstig zieke gevolgd: van het krijgen van de gevreesde uitslag van de dokter tot en met het moment waarop het ziekbed een sterfbed wordt. Bovendien wordt onderscheid gemaakt tussen het ernstig zieke kind en de ernstig zieke volwassene. Ook komt nadrukkelijk de vraag aan de orde hoe het Woord van God mensen in deze schaduw licht en uitzicht kan geven.

Eerder schreef ds. Hoek de studie Leven in de schaduw van de dood. Het bijstaan van ernstig zieken en stervenden (2009). Belangrijke delen van dat boek heeft hij nu herschreven en toegankelijk gemaakt voor oud en jong.

Velden met een * zijn verplicht