Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Institutie

Calvijn, Johannes

Prijs: € 195,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033122002
Auteur(s) : Calvijn, Johannes
Taal : Nederlands
Categorie : Reformatorische theologie
Verschenen : Februari 2024
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Beschrijving

Opnieuw vertaald door dr. C.A. de Niet.

De grote theoloog van de Reformatie, Johannes Calvijn, is het meest bekend geworden door zijn Institutie - een theologische inleiding op de Bijbel en een rechtvaardiging van de principes van de Reformatie. Nog altijd wordt de Institutie beschouwd als hét standaardwerk van de gereformeerde theologie.

Van de Institutie verschenen vanaf 1536 verschillende edities, totdat uiteindelijk in 1559 de meest complete versie gepubliceerd werd. Van deze complete editie van 1559 is op 31 oktober 2009 een volledig nieuwe vertaling verschenen.

De vertaler, dr. C.A. de Niet, is classicus en neerlandicus. Zijn vertaling wordt gekenmerkt door betrouwbaarheid én leesbaarheid. Bij zijn vertaalwerk werd hij terzijde gestaan door een redactie, bestaande uit dr. W. van 't Spijker, dr. W. de Greef, dr. W.H.Th. Moehn en dr. A. de Reuver.

De laatste Nederlandse vertaling van de Institutie, die van dr. A. Sizoo, dateert van 1931. De nieuwe vertaling van De Niet is de vijfde complete Nederlandse vertaling sinds 1559. Daarmee is deze editie een van de belangrijkste publicaties van het Calvijn-jaar 2009.

Velden met een * zijn verplicht