Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tolbos

Joubert, Irma

Prijs: € 26,99
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(2 beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023994565
Auteur(s) : Joubert, Irma
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Categorie : Literatuur/Romans
Uitgever : Mozaïek
Verschenen : April 2014
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 448
Afmetingen : 215 x 136 x 32 mm
Gewicht : 475 gram
Beschrijving

De tienjarige Katrien Neethling hoort op de radio dat de politie heeft geschoten op de betogende schoolkinderen van Soweto. In diezelfde week raakt de vijftienjarige Wladek Kowalski in Polen betrokken bij een demonstratie tegen het communisme.

In de woelige jaren tachtig leert de opgroeiende Katrien een heel andere kant van haar geliefde Zuid- Afrika kennen. Als een Tolbossie, ontworteld en door de wind voortgedreven, zwalkt ze heen en weer tussen haar politieke overtuiging en haar liefhebbende, maar oerconservatieve familie. Dan blijkt dat ze in beeld is bij veiligheidsdienst vanwege ondergrondse activiteiten tegen de apartheid...
Ook Wladek betaalt de prijs voor zijn verzet tegen het regime. Hij vertrekt naar zijn oom Jakób in Zuid-Afrika om daar een nieuw leven op te bouwen. Het heimwee is haast ondraaglijk – maar er is ook het nichtje van oom Jakób, die koppige, Afrikaanse meid, onuitstaanbaar en onvolwassen, en toch zo fascinerend.
Hoewel ze in politiek opzicht lijnrecht tegenover elkaar staan, herkennen Katrien en Wladek in elkaar de vurige betrokkenheid bij een revolutie tegen de gevestigde orde. Uiteindelijk triomfeert het menselijk hart.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordelingen
Prachtig historisch verhaal
Recensie door: Gerdine

Joubert schrijft met Tolbos een meeslepende roman. Het verhaal grijpt je vast en boeit tot het einde. Je leest geen onzinroman omdat de geschiedkundige feiten kloppen en de roman daar doorheen is geweven als hoorde het erbij. Mooi dat de titel ook een belangrijke rol in het verhaal speelt.

Prachtig!
Recensie door: Elise

Dit boek van Irma Joubert leest weer als een trein. Het is het laatste boek van een trilogie maar prima apart te lezen.
Het beschrijft een mooi verhaal over liefde en politiek. Wat mij vooral trof was de gedrevenheid in de politieke overtuigingen die Katrien in Zuid-Afrika en Wladek in polen hebben.
Ze staan echt ergens voor en gaan er ook echt voor met alle gevolgen van dien. Tijdens het lezen bleef ik mezelf afvragen of ik in zo'n geval ook zo vurig zou zijn!?
Wat het boek zo bijzonder maakt voor mij is dat de geschiedenis zo verhalend geschreven is. Je hebt dus niet het idee dat je een droog geschiedenis boek aan het lezen bent. En de romantiek en humor die beschreven wordt maakt dat je af-en-toe met een glimlach op je gezicht aan het lezen bent!
Ook voor dit boek van deze schrijfster geldt; jammer dat het uit is!