Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Goed gelovig

een thematische uitleg van de Heidelbergse catechismus voor verkondiging en onderwijs

Batenburg, M.C. / Groenleer, J. / Jacobs

Prijs: € 25,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023928416
Auteur(s) : Batenburg, M.C. / Groenleer, J. / Jacobs
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : September 2015
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 720
Afmetingen : 247 x 175 x 55 mm
Gewicht : 1438 gram
Beschrijving

Een thematische uitleg van de Heidelbergse Catechismus voor verkondiging en onderwijs

Deze uitgave is een belangrijk hulpmiddel voor u als predikant bij de voorbereiding van de leerdienst.

De tweede dienst in het gereformeerd protestantisme kent een lange traditie. De noodzaak en wenselijkheid van de leerdienst wordt aan de ene kant onderkend, anderzijds is de concrete invulling ervan een grote uitdaging voor u als de predikant.

Relevantie
Deze uitgave is een belangrijk hulpmiddel voor u als predikant bij voorbereiding van de leerdienst. De inhoud van de Heidelbergse Catechismus is teruggebracht naar 17 hoofdthema's en 78 deelthema's. Per deelthema is een preekschets ontwikkeld (78 schetsen dus!) op grond waarvan u als predikant een verdiepende en actuele preek kunt maken die zowel het hoofd als het hart raakt. Ook voor kinderen en tieners worden relevante en praktische verwerkingsmogelijkheden aangeboden. Daarnaast kent elke schets pastorale aanwijzingen en liturgische suggesties voor Schriftlezing en liederen. Elke schets kent een vast format.

Gebruik
Toegevoegde schema's en overzichten verhogen het inzicht in de opzet en samenhang van de schetsen. Preekt u volgens de volgorde van de Heiderbergse Catechismus, dan kunt u ook gebruik maken van deze schetsen.

Breder
Dit onmisbare handboek voor u als predikant is eveneens van belang voor gemeenteleden die betrokken zijn bij catechese en jongerenwerk. Ook voor persoonlijke vorming is het een waardevolle uitgave.

Auteurs
De schetsen zijn geschreven door predikanten uit de Protestantse Kerk, de Christelijk Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Scribenten in volgorde van de schetsen H.G. de Graaff, M.C. Batenburg, L.W. de Graaff, H. van Eeken, G. van Roekel, G. van den Brink, A.D.L. Terlouw, C. van Atten, J.H. Reijm, C.C. den Hertog, C. van Duijn, W.M. Dekker, H.C. Marchand, W. Markus, B.E. Weerd, T. Jacobs, R.F. de Wit, C. van Dusseldorp, J.Hoek, J. Groenleer, C.J. de Ruijter, W. Verboom, H. de Bruijn, D.P.C. Looijen, P. Nobel, B.A. Belder en L.J. Vogelaar.

Werkgroep kinderen en tieners
Gerdien Bertram-Troost, Herman van Wijngaarden.

Redactie
M.C. Batenburg, J. Groenleer, T. Jacobs, W. Markus en W. Verboom.

https://www.youtube.com/watch?t=96&v=WORAdASOmpw

Velden met een * zijn verplicht