Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Handelingen pod

werken aan de weg Luisterend leven

Verwijs, Ad

Prijs: € 13,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023922872
Auteur(s) : Verwijs, Ad
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Reeks : Luisterend leven (8)
Categorie : per Bijbelboek
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Oktober 2008
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 96
Afmetingen : 200 x 125 x 11 mm
Gewicht : 153 gram
Beschrijving

'Luisterend Leven' is een reeks bijbelstudieboeken voor zowel persoonlijke stille tijd als voor gebruik in de bijbelkring. De reeks staat onder redactie van drs. A. Romkes en ds. ir. N.M. Tramper.

Het bijbelboek Handelingen is een verslag uit de eerste eeuw na Christus. Het vertelt hoe de gemeente van Jezus Christus is ontstaan en op welke manier het goede nieuws zich verspreid heeft in het hele Romeinse rijk.
De gelovigen werden mensen van 'de Weg' genoemd. Het zijn mensen die God zoeken en Hem vinden in Jezus, die de Weg is. Zo worden de zoekers pelgrims die de smalle weg gaan en daar in alle moeilijkheden en gevaren Gods trouw ervaren en zien hoe de Heilige Geest leidt.
Handelingen is een routekaart die de eeuwen doorstaan heeft. Op de Weg wordt er gewerkt, door de Geest én door de gemeente. Dit bijbelstudieboek wil ons bij de hand nemen en laten zien dat de Geest werkt, dat Jezus Christus dezelfde is en dat God ons wil inschakelen om te werken aan de Weg.

120 pagina's

Auteur
Ds. Ad Verwijs is zendingspredikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Hij is in 2004 namens de GZB uitgezonden naar Rwanda als toeruster, docent en predikant binnen de Anglicaanse kerk in Rwanda (E.A.R.).

Leesfragment

Recensies
Bijbelstudies over gedeelten uit de Handelingen der Apostelen met het doel persoonlijke meditatie te bevorderen. Daartoe opent dit boek met 'aanwijzingen voor het luisterende leven' waarin adviezen voor onder meer de gebedshouding gegeven worden. Elke studie kent een aantal elementen: informatie over het Bijbelgedeelte, aanwijzingen en vragen om daar verder over te mediteren, gebedsintenties en een gedeelte met richtlijnen voor gezamenlijke bespreking. Elk hoofdstuk eindigt met een kort citaat van een moderne auteur. In de uitleg speelt de apostolische geloofsbelijdenis een belangrijke rol. De auteur is zendingspredikant (PKN) en verbindt zijn uitleg met de actualiteit in onder meer Rwanda. Dit boek biedt een integere en betrouwbare gids voor wie binnen het 'gereformeerd belijden' zijn persoonlijk gebedsleven wil verdiepen.

(NBD|Biblion recensie, Drs. J. Wilts)

Velden met een * zijn verplicht