Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geloven zoals je bent pod

de invloed van je persoonlijke stijl op je verhouding tot God en anderen

Doornenbal, Wil

Prijs: € 14,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023909934
ISBN : 9023909933
Auteur(s) : Doornenbal, Wil
Taal : Nederlands
Onderwerp : Pastoraat
Categorie : Pastoraat/Ethiek
Uitgever : VBK Media
Verschenen : Maart 2013
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 108
Afmetingen : 200 x 126 x 10 mm
Gewicht : 136 gram
Beschrijving

Hoe zit jij in elkaar? Reageer je gewoonlijk meer extravert of meer introvert? Ben je een aartsrealist of ben je meer idealistisch? Benader je dingen helder en rationeel of vanuit meegevoel met anderen? Ben je iemand die het liefst plant en vastlegt? Of wil je flexibel inspelen op wat er op je pad komt?

Niemand reageert altijd hetzelfde. Dan zouden we voorgeprogrammeerde machines zijn. Wel merken we dat een bepaalde manier van reageren ons gemakkelijker afgaat dan een andere. Met andere woorden: ieder mens heeft zijn (psychische) voorkeurstijlen van reageren.

Geloven zoals je bent laat zien dat onze persoonlijkheid ook invloed heeft op onze manier van geloven. Geloof is niet iets psychisch, maar onze geloofsinhoud en de manier waarop we ons geloof uiten worden wel door onze persoonlijkheid gekleurd. Wil Doornenbal illustreert dat met vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en uit bijbelse verhalen. Aan de hand van concrete beschrijvingen krijgt de lezer inzicht in zijn of haar eigen manieren van reageren in de verhouding tot God en in het samenspel met anderen in de gemeente.

Geloven zoals je bent is een boek dat uitdaagt om authentiek te leven in plaats van een kopie van een ander te worden. Tegelijk laat het zien hoe de gemeente een plek zou kunnen zijn waar mensen kunnen groeien, ondanks de vele verschillen in persoonlijke stijl.

Drs. W. A. Doornenbal studeerde klinische en sociale psychologie. Zij is als docent werkzaam aan Hogeschool De Vijverberg te Ede en voert een eigen psychologische praktijk.

Velden met een * zijn verplicht