Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Matteus

thuiskomen in het Rijk van God

Romkes, Age

Prijs: € 13,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023907220
ISBN : 9023907221
Auteur(s) : Romkes, Age
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Reeks : Luisterend leven
Categorie : per Bijbelboek
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : September 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 141
Afmetingen : 200 x 125 x 14 mm
Gewicht : 176 gram
Beschrijving

Inhoud
Onderdeel van de serie Luisterend Leven.

Matteüs was een van de twaalf leerlingen die Jezus Christus uitkoos om Hem op zijn tochten te vergezellen en later het goede nieuws van de komst van het rijk van God door te geven. Het laatste heeft hij onder andere gedaan door de kern van het optreden van de Here Jezus, zijn woorden en daden, vast te leggen in een evangelieboek. Hij laat daarin zien hoe we kind aan huis bij God mogen zijn, doordat Jezus de poorten van zijn rijk voor ons opent. Wie in vertrouwen achter Hem aangaat, komt thuis bij God de Vader. Een twaalftal gedeelten uit het evangelie naar Matteüs wordt in dit boek toegelicht voor persoonlijke meditatie en gezamenlijke bijbelstudie. Als een uitnodiging om met Matteüs mee te gaan, achter Jezus aan.

144 pagina's

Auteur
Drs. A. Romkes studeerde theologie en was als stafwerker bij IFES-Nederland jarenlang betrokken bij het toerusten van bijbelkringleiders. Momenteel is hij als docent in onder andere de vakken Nieuwe Testament en Bijbelstudievaardigheden verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede en aan De Wittenberg, Christelijke Hogeschool en toerustingscentrum te Zeist.

Leesfragment

Recensies
Dit boek behandelt twaalf gedeelten uit het evangelie naar Matteus. Elk hoofdstuk begint met adviezen voor persoonlijke meditatie, waarbij ook achtergrondinformatie over het desbetreffende gedeelte en suggesties voor gebeden worden gegeven. Hierna volgen aanwijzingen voor gemeenschappelijke bijbelstudie, gevolgd door informatieve aantekeningen en kringvragen; het gezag van de Heilige Schrift wordt bij dit alles voorop gesteld. Elk gedeelte wordt afgesloten met karakteristieke citaten van meer of minder bekende christenen, soms gevolgd door enkele versregels uit het Liedboek. Met beknopte algemene aanwijzingen voor een luisterend leven en een korte inleiding op Matteus. Bijbelgedeelten, citaten en versregels in vet gedrukt. De auteur is als docent verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede en De Wittenberg te Zeist.
(Biblion recensie, O.W. Dubois)

Velden met een * zijn verplicht