Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Lichaam en Geest van Christus

de theologie van de kerk en de Heilige Geest

Beek, A. van de

Prijs: € 41,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789021143101
Auteur(s) : Beek, A. van de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Categorie : Theologie
Uitgever : Meinema, Uitgeverij
Verschenen : November 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 360
Afmetingen : 240 x 160 x 45 mm
Gewicht : 883 gram
Beschrijving

De kerk is de plek waar God op aarde is. De gemeenschap van de gelovigen is het lichaam van Christus in Wie we God kennen, en daar woont zijn Geest. Tegen de tendens in de hedendaagse theologie in wordt de goddelijke Geest in dit boek strikt verbonden met de kerk. Daardoor krijgen de klassieke kenmerken van de kerk hun volle gewicht: de kerk is één, heilig, katholiek en apostolisch. Daarvoor behoort zij dan ook te staan en haar samenkomen in de viering moet dat tot uitdrukking brengen. We geloven in de kerk: onze ziel en zaligheid hangt ervan af.

In dit perspectief krijgen ook de klassieke instrumenten om de kerk bij het geloof te bewaren weer hun volle gewicht: ambt, bijbel en belijdenis.

Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Van de Beek blijft boeien
Recensie door: Guillaume

Emeritus hoogleraar systematische theologie A. van de Beek bedrijft theologie die boeit. De studies die hij in zijn dogmatische reeks doet verschijnen zijn prikkelend en actueel. Toch wil Van de Beek staan in (katholieke) traditie van de kerk. Zijn veelvuldig citeren van kerkvaders (met name Tertullianus en Augustinus), reformatoren en theologen uit de negentiende en twintigste eeuw bevestigt dat. In het deel over de kerk voert Van de Beek een hartstochtelijk pleidooi voor de eenheid van de kerk. In het betoog dat hij voert ontstaat een spanning tussen de eenheid en de waarheid binnen de kerk. Mag de eenheid ten koste gaan van de waarheid? Het kruis van Christus staat, zoals in al Van de Beeks publicaties, centraal. De kerk moet bij dat kruis bewaard worden. Zoals vaak prikkelt Van de Beek en lokt hij tegengestelde reacties uit. Een boeiend boek, dat de moeite waard is om gelezen te worden. Misschien juist wel omdat het zo prikkelt.